IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полемичният Cybertruck на Tesla ще бъде изложен в Ню Йорк

Пикапът беше представен за първи път през 2019 г., като търговското му производство трябва да започне тази година

13:20 | 08.05.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg</em></p>

Снимка: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg

Прототип на пикапа Cybertruck на Tesla Inc. ще бъде изложен в Ню Йорк през уикенда, написа в Twitter основателят и главен изпълнителен директор на американския концерн Илон Мъск. 

Прототипът беше представен през 2019 г. и оттогава е излаган няколко пъти, съобщава Fox News.

Мъск, който стои и зад компанията за космически полети SpaceX, гостува в Saturday Night Live тази събота, а прототипът ще остане в шоурума на Tesla в Ню Йорк до неделя. 

Очакваше се Tesla да представи нова версия на Cybertruck в края на 2020 г., който да бъде по-компактен, но плановете на концерна бяха отложени заради пандемията от коронавирус.

„Ще осъществим няколко доставки на Cybertruck през 2021 г., но масовото производство е предвидено за следващата година“, посочи Мъск.

мъск мъск

През януари 2020 г. той заяви, че Tesla трябва да увеличи капацитета на своите батерии, за да произвежда модели като Cybertruck.

Футуристичният пикап, който беше приет със смесени чувства от обществеността по време на неговото представяне, предлага сериозна защита за пътниците, снабден с „почти непроницаем екзоскелет“ със обвивка от студено валцована неръждаема стомана и бронирано стъкло.

мъск2 мъск2

Cybertruck е създаден за издръжливост и защита на пътниците с "почти непробиваем екзоскелет" с "Ултра-твърда 30X студено валцована структурна обвивка от неръждаема стомана към бронирано стъкло на Tesla", според уебсайта на Тесла.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още