IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-късното възстановяване на търсенето спаси Daimler

Компанията успя да се представи по-добре от очакваното през тримесечието, но все още е рано да се каже как това щ се отрази на годишното представяне

12:31 | 17.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

По-късното в рамките на тримесечието възстановяване на търсенето е пощадило Daimler от това да загуби очакваната от анализаторите сума пари, съобщава Bloomberg. Добрата новина изпрати акциите на компанията до най-високото им ниво от месец насам.

Производителят отчита предварителен дефицит от 1,68 млрд. евро преди лихвите и данъците, става ясно от изявление в четвъртък. Това е по-малко от консенсусната прогноза от 2,1 млрд. евро на компанията. Оттам посочиха в отчета си и че паричните потоци и ликвидността също се представят по-добре от очакваното.

Акциите на Daimler поскъпват с 3,7% минути след 12 ч. българско време на борсата във Франкфурт, след като преди това ръстът достигна до 4,3%, което увеличи цената на акцията до най-високото й ниво от 10 юни насам. въпреки това книжата поевтиняват с 21% от началото на годината.

Доставките на Mercedes-Benz в Китай – най-големият пазар на марката, са достигнали нов рекорд през второто тримесечие, като глобалните продажби също отбелязват ръст през юни.

За да поддържа интереса висок, производителят от Щутгард подготвя нови серии на седана S-Class – ключов двигател на печалбата, който продължава да се продава по-добре от конкуренти като седма серия на  BMW.

S-Class ще бъде придружавана от свой изцяло електрически братовчед – EQS. Батерията на автомобила е с капацитет от 700 км. Главният изпълнителен директор Ола Калениус заяви, че Mercedes планира да увеличи предлагането си, особено в доходоносния сегмент на големите луксозни превозни средства.

Засега тепърва трябва да стане ясно дали търсенето се подобрява достатъчно бързо, за да има осезаема разлика в прогнозите на Daimler за годината. Водещият производител на луксозни и масови автомобили заяви, че очаква доставките на превозни средства, приходите и печалбата да намалеят спрямо тези от 2019 г., когато резултатите също бяха занижени заради правни проблеми и проблеми с производството.

Началникът на личния състав на Daimler Уилфред Порт заяви по-рано този месец, че компанията ще съкрати над 15 000 работни места – повече спрямо обявената цифра през ноември. Нейните планове за преструктуриране трябваше да бъдат значително променени заради коронавирусната пандемия.

Сега компанията цели съкращаване на 20 000 позиции, като иска да увеличи съкращенията от намаляване на персонала до 2 млрд. евро от първоначално предвидените 1,4 млрд. евро, съобщи в. Handelsblatt в петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още