IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Peugeot-Citroen и Mitsubishi спират производството си в Русия

Такива мерки вече предприеха Volkswagen, General Motors и Ssangyong

15:32 | 27.03.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Щандът на Peugeot по време на автосалон в Москва.<em> Снимка: Ройтерс </em></p>

Щандът на Peugeot по време на автосалон в Москва. Снимка: Ройтерс

Съвместният завод на PSA Peugeot-Citroen и Mitsubishi в Русия обяви днес, че спира работа и закрива стотина работни места, попълвайки списъка на компаниите от сектора, които се изтеглят заради срива на руския пазар, съобщава БТА.

Посочвайки трудното положение и рязкото свиване на търсенето, които засегнаха най-вече компактните коли, заводът в Калуга, който отвори врати през 2010 година, "спира производството на моделите Citroen С4 седан и Peugeot 408 от 27 април до 10 юли 2015 година", се посочва в комюнике, предоставено на АФП.

Производството на автомобилите с повишена проходимост Mitsubishi Outlander и Pajero Sport се спира до 12 май. Поради това решение договорите на близо 100 работници няма да бъдат подновени, става ясно от информацията.

PSA Peugeot-Citroen и Mitsubishi не са първите автомобилни компании в Русия, които спират временно производствените си линии или намаляват темпа на работа заради срива на пазара, предизвикан от обезценяването на рублата.

Американският гигант General Motors обяви преди седмица, че изтегля марката си Opel от руския пазар и ще сведе присъствието на Chevrolet до няколко модела от високата гама, предизвиквайки затварянето на завода си близо до Санкт Петербург. Тази седмица подобни мерки предприеха Volkswagen и Ssangyong, като се очаква да бъдат последвани и от други компании от автомобилната индустрия.

В понеделник руското правителство обяви нови мерки в подкрепа на автомобилния сектор, изразяващи се в близо 400 милиона евро, за да намали лихвите по кредитите, теглени за покупка на автомобили, припомня АФП.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 33 rate down comment 0
michaelis
преди 9 години
Тоя Деан сигурно е другия Tрол след Гошо, те ги сменят чат пат, че много псувни отнасят и им влияе зле на психиката ...... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 37 rate down comment 4
dr.Dent
преди 9 години
Хибридната война е в пълно действие.Затлавието на статията е толкова подвеждащо,че буди съжаление със своята наивност.Затварянето на завод и временното преустановяване на дейност за 3 месеца за 2 различни неща,а значението на тези"заводи" с по 100-200 човека работна ръка за руската икономика е просто колосално имайки в предвид пазарът в Русия,който е 140 милиона население.Гарантирам,ше няма компания в света,незавивимо от произхода си,която да се откаже от руския пазар поради каквато и да е причина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още