IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Peugeot 308 GTi също стана жертва на вредните емисии

Французите спират производството на модела заради мотора му

22:48 | 21.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията Peugeot спира производството на модела си 308 GTi, тъй като двигателят не отговаря на нивата на вредни емисии според новия цикъл на измерване WLTP, който влиза в сила тази година.

По-рано тази пролет от действащите стандарти пострада концернът BMW, който беше принуден временно да спре проекта M3, както и да прекрати продажбите на автомобилите си от 7-Series. По същата причина Audi преустанови производството на SQ5, подобни проблеми със свои модели има и компанията Porsche, която спря да приема поръчки от клиенти.

Производството на 308 GTi ще бъде преустановено за няколко месеца – от края на юни до началото на септември, за да може инженерите на Peugeot да внесат необходимите промени в конструкцията на двигателя с обем 1,6 литра. Очаква се моторът да запази досегашната си мощност от 270 к.с.

Новата версия на хот-хеча ще бъде представена по време на автосалона в Париж през есента. Там трябва да бъдат показани още два нови модела на Peugeot - 508 Wagon и следващото поколение на 208.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още