IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основният подизпълнител на Apple за iPhone представи три електромобила

Концептуалните превозни средства на Foxconn ще се продават на пазара под чужди марки, посочr тайванската компания

18:35 | 18.10.21 г.
<p>
	<em>Снимки:&nbsp; Bloomberg L.P.</em></p>

Снимки:  Bloomberg L.P.

Тайванският технологичен разработчик Foxconn Technology Group представи първите си електрически автомобили - крайъгълен камък, който би могъл да увеличи доверието към компанията като един от сериозните кандидати за производство на дългоочакваните интелигенти превозни средства на Apple. 

Подизпълнителят на американския технологичен гигант при производството на iPhone представи електрически SUV модел и седан, концептуални превозни средства, които компанията планира да произвежда масово за други концерни, вместо да ги предлага под собствената си марка.

Освен двата леки автомобила Foxconn показа и автобус. И трите превозни средства са произведени от Foxtron, съвместно предприятие между разработчика и Yulon Motor.

Седанът, който е разработен съвместно с италианската дизайнерска компания Pininfarina, ще бъде продаван от неназован автомобилен производител извън Тайван през следващите години, докато SUV моделът ще се предлага от името на Yulon и се очаква да се появи на пазара в Тайван през 2023 г.

Foxconn1 Foxconn1

Foxconn е най-големият подизпълнител на Apple относно iPhone, което му дава предимство като потенциален партньор на американската компания.

Като част от агресивния си натиск към автомобилите Foxconn се съгласи в края на септември да инвестира 280 милиона долара за закупуването на автомобилен завод в Охайо от изпадналия във финансов колапс стартъп Lordstown Motors.

foxconn3 foxconn3

Yulon ще бъде първият клиент на Foxconn за електромобилите, заяви Лилиан Чен, председател на Yulon, при представянето на трите електрически превозни средства в Тайпе.

foxconn2 foxconn2

Електрическият седан, създаден от Foxconn за компанията, ще се продава на дребно за по-малко от 35 700 долара.

Foxconn представи и електрически автобус, който ще бъде доставян на местна компания за обществен транспорт през 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още