IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan постигна пробив при редуцирането на вредните емисии

Японският концерн е използвал хибридната технология e-Power

12:20 | 27.02.21 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/FRANCK ROBICHON</em></p>

Снимка: EPA/FRANCK ROBICHON

Японският производител Nissan обяви, че е постигнал пробив при увеличаване на топлинна ефективност на двигателите до 50% благодарение на хибридната технология е-Power. Това ще доведе и до намаляване на емисиите на въглероден диоксид на автомобила, съобщава Automedia. 

Новата версия на технологията e-Power, използвана от компанията, ще подобри разхода на гориво с около 25% при ниво топлинна ефективност над 40%. От Nissan обаче не посочват, какво ще се случи, когато това ниво достигне 50%, както и не уточняват, кога новата технология ще започне да се поставя на автомобилите на марката.

"Отне повече от 50 години, за да се увеличи топлинната ефективност на конвенционалните двигатели от 30 на 40%. Благодарение на е-Power ние можем да я увеличим до 50%, при това съвсем скоро. Това е и крайната цел на нашата разработка", коментира Тошихиро Хирай, старши вицепрезидент на подразделението за силови агрегати и електромобили в Nissan.

Системата е-Power беше представена за първи път от японския производител през 2016 година, като тя използва бензинов двигател за зареждане на батерия, която захранва автомобила. За увеличение на нейната ефективност в Nissan са увеличи компресията в цилиндрите на двигателя с вътрешното горене и така е постигнато изгаряне на по-разредена въздушно-горивна смес.

Целта, която си е поставил японският производител, е всички негови модели, предлагани на основните пазари по света, да бъдат електрифицирани през 2030 г., докато през 2050 г. Nissan трябва да продава само изцяло електрически превозни средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:49 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още