IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На опашка за невиждан модел на Tesla

Седанът Model 3 още не е показан, но пред шоурумите вече се редят хора със спални чували и столчета

05:05 | 01.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Андреас Стивънс чака пред шоурума на Tesla в Сидни. Снимка: Twitter</p>

Андреас Стивънс чака пред шоурума на Tesla в Сидни. Снимка: Twitter

Истински пазарен бум е напът да направи новия модел на американския производител на електромобили Tesla. Колата носи името Model 3 и ще бъде показана за първи път в края на тази седмица. Пред шоурумите на марката обаче вече се образуват опашки от хора, които искат да закупят електрическия автомобил. Да, те също не са го виждали.

Един от тези хора е Андреас Стивънс. Той се е настанил пред представителството на Tesla в Сидни, Австралия. Ще нощува пред стъклените витрини, за да може да бъде първи в магазина, когато той отвори врати утре сутрин, пише изданието Mashable.

Дори да влезе първи обаче, Стивънс няма да бъде първия собственик на колата в Сидни. Причината е, че предимство при поръчката имат настоящите собственици на автомобил с марка Tesla.

Андреас Стивънс е приготвил сумата от 1500 долара, с която ще резервива своя Model 3. Доставката на колата обаче ще отнеме цели 2 години.

"Няма как, ще получа колата след около две години, но това не ме спира", казва Стивънс, който притежава 22-годишна Toyota Corolla. "Всъщност не бързам. Трябва да си построя гараж, в който да разположа системата за зареждане на автомобила".

Австралиецът споделя още, че служителите на шоурума се грижат за него - носят кафе и вода, зареждат телефона му.

В другия край на света - във Ванкувър, Канада, също започват да се образуват опашки. От снимката в Twitter профила на Tesla Motors се вижда, че нетърпеливите бъдещи клиенти на Tesla са по-добре подготвени - имат палатка, спален чувал и дори прибори за хранене.

Tesla Model 3, както подсказва името, ще бъде третото предложение на компанията след Model S и Model X. Електромобилът ще бъде най-достъпния модел в гамата, като се очаква да струва около 65 000 долара, твърди Mashable. Според други източници цената на модела няма да надхвърля 35 000 долара.

Още снимки от опашките вижте в Automedia.bg


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:57 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още