IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск: Вече може да купите Tesla с биткойни

Всеки получен биткойн ще бъде запазван като такъв и няма да се обръща в традиционна валута, написа милиардерът в Twitter

11:11 | 24.03.21 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Изображение: Bloomberg L.P.</em></p>

Изображение: Bloomberg L.P.

След като изненада пазара със смелия си залог на биткойна по-рано през годината, Tesla вече ще приема и плащания за своите коли с криптовалутата.

Главният изпълнителен директор Илон Мъск публикува в сряда туит, който гласи: „Вече може да купите Tesla с биткойн“. Засега този начин на плащане ще е достъпен само в САЩ, а по-късно през годината ще е наличен и извън страната.

Той допълни, че автомобилният производител ще използва само вътрешен софтуер и такъв с отворен код, а всеки получен биткойн ще бъде запазван като такъв и няма да се обръща в традиционна валута.

Базираната в Калифорния Tesla обяви през февруари, че е инвестирала 1,5 млрд. долара в биткойни, изпращайки цената до нови върхове. Още тогава компанията обяви и намерението си скоро да започне да приема плащания с криптовалута за автомобилите си.

Подкрепата на Tesla за биткойна е в унисон с новаторския имидж на Мъск. Ексцентричният милиардер, който е и един от най-богатите хора в света, често коментира криптовалутите в социалните мрежи. Наскоро той нарече биткойнът „добро нещо“ в свое интервю.

След коментарите на Мъск очаквано цената на биткойна тръгна нагоре. Към 10:45 ч. българско време криптовалутата поскъпва с 3,3% до 56 259 долара. Във вторник цената се стабилизира на равнище от около 54 хил. долара, след като записа най-голямото си дневно понижение от близо месец насам.

Доуджкойнът, започнатата като шега криптовалута, също бе подкрепена от Мъск и достигна рекордни стойности, след като за нея писаха още рапърът Снуп Дог и китаристът на рокгрупата Kiss Джийн Симънс. В сряда цената на доуджкойна също поскъпва с близо 3% до 0,056152 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 0
0pk
преди 3 години
Данъци в биткойни ще се плащат ли? :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 3 години
всъщност даваме акъл на байганисти като теб, ама де акъл да разбереш :):) ... Мъск знае как да ви шиба и без наша помощ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 1
_PMP_
преди 3 години
Форумните генгстъро-инвеститори с пичките и паричките, работливите развойчици на крупни мега бизнеси, взели да дават ъкъл на най-богатият човек на света - уаааахахахайаййайайайайайа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 1
khao
преди 3 години
хааа, тарикат е баце Илон ... интересно ми е в следващото Кю, дали ще кажо колко Тесли е продал за биткоини! Аз залагам на нула ! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 4
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Почна ли да мечтаеш за времето, когато всичко ще се търгува в биткойнче и ти ще си богат?По-добре се хвани да работиш и развий нещо, вместо да чакаш на пирамидката....дитком балон номер 2
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
michaelis23
преди 3 години
мне мерси, мое си запази и Теслите и пичкенкойните за него си щот у тва Глобално Затопляне с тия батерийни карети до никъде не мое стигне човек, а доколкот другите електронните глупотевини аз предпочитам пара на длан и nичкa на мегдан, не сънища и блянове в нещо дет го немеме ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
viktor123
преди 3 години
"Всеки получен биткойн ще бъде запазван като такъв и няма да се обръща в традиционна валута" - това е по-важната новина :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още