IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск се отметна за съкращаването на служители в Tesla

Общият брой на служителите в компанията на пълен работен ден трябва да остане почти непроменен, твърди сега предприемачът

17:53 | 05.06.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск заяви в събота, че общият брой на служителите в производителя на електромобили ще нарасне в идните 12 месеца, но броят на служителите на пълен работен ден почти няма да се промени. Така той се отметна от имейл, изпратен само преди два дни, в който твърди, че е необходимо съкращаването на 10% от работните места.

„Общият брой на работещите в компанията ще нарасне, но служителите на пълен работен ден трябва да останат почти непроменени“, написа Мъск в Twitter в отговор на акаунт в сайта за микроблогинг, чиято автентичност не може да бъде установена, който направи „прогноза“, че броят на служителите в Tesla ще нарасне в идните 12 месеца.

В имейл до ръководителите на Tesla в четвъртък Мъск заяви, че има „супер лошо предчувствие“ за американската икономика и е необходимо съкращаването на около 10% от служителите.

В друг имейл от петък той съобщи, че Tesla ще съкрати служителите си на пълен работен ден с 10%, тъй като компанията има „повече служители от необходимото в много области“. Но „хората, които работят почасово, ще се увеличат“, допълни Мъск.

Книжата на Tesla поевтиняха с 9,2% в петък след новината.

В съобщение до регулаторните органи Tesla заяви, че компанията и филиалите ѝ са имали почти 100 хил. служители към края на 2021 г.

Преди имейлите за броя на заетите в компанията в имейл до служителите на Tesla Мъск отправи ултиматум към тях да се връщат в офиса минимум 40 часа в седмицата. Отказът да го направят щял да бъде считан за напускане, допълни той.

В четвъртък Мъск заяви, че Денят на изкуствения интелект (AI Day) на Tesla се отлага за 30 септември и допълни, че прототип на хуманоидния робот Optimus, който е приоритет на компанията, може да е готов дотогава и да бъде пуснат догодина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още