IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes показа нов електрически автобус

Серийното производство на новия автобус започва в края на годината

16:59 | 12.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Mercedes</em></p>

Снимка: Mercedes

Германската компания Mercedes-Benz представи на изложението за индустриална техника в Хановер новия си електрически автобус eCitaro, предназначен за 90 души. Машината се задвижва от електродвигател със сумарна мощност 340 к.с.

Представителите на Daimler обясниха, че моделът е създаден на базата на дизеловия Citaro, който успя да спечели популярност в много страни. Електрическата версия се различава не само по двигателя, но и с ревизирания си дизайн. Промените засягат предния част, външните панели и дори логото, което вече е по-голямо.

Новият електрически автобус е оборудван с електрически портални мостове ZF AVE 130, като всяко колело се върти от собствен електродвигател. Сумарната мощност на системата е 340 конски сили и 970 Нм.

Комплектът литиево-йонни батерии включва десет модула с капацитет от по 25 кВтч, а с едно зареждане автобусът ще може да изминава 150 км през лятото и 250 км в идеални условия, уверява компанията.

Над предната дясна колесна арка на Mercedes-Benz eCitaro има гнездо за зареждане Combo-2 plug. Серийното производство на новия автобус започва в края на годината, а първите 20 бройки ще се появят по улиците на Хамбург.

Още подобни новини четете в сайта на Automedia

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още