IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG Chem планира да създаде нови съвместни предприятия с автомобилни концерни

Компанията търси място за изграждане на ново производствено съоръжение за батерии в Европа, заяви изпълнителният директор на LG Chem Хак Чоу-шин

12:56 | 16.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Главният изпълнителен директор на LG Chem Хак Чоу-шин. <em>Снимка:&nbsp;Jean Chung/Bloomberg</em></p>

Главният изпълнителен директор на LG Chem Хак Чоу-шин. Снимка: Jean Chung/Bloomberg

Южнокорейската компания LG Chem, която е и най-големият производител на батерии за електромобили в света, обяви, че води преговори с „два“ автомобилни концерна за създаване на съвместни предприятия за производство на батерии.

Според главният изпълнителен директор на LG Chem Хак Чоу-шин компанията напредва по отношение на съвместните предприятия за батерии с General Motors и Geely и се надява да разшири дейността си в посока други производители на автомобили, съобщава Ройтерс. 

„Нашите съвместни предприятия с Geely и GM вече са обявени и участваме в текущи дискусии с няколко други производители на автомобили“, изтъкна Хак Чоу-шин.

В момента южнокорейската компания доставя батерии от своята фабрика в Нанкин, Китай, за Model 3 на американския лидер при електромобилите Tesla, който вече сглобява автомобили в своята нова фабрика край Шанхай.

„Започнахме сериозни доставки за Tesla и това е началото на добро партньорство, като се надяваме да разширим партньорството“, посочи Хак Чоу-шин. „Водим преговори за разширяване на сътрудничеството ни с почти всички производители на автомобили, като Tesla е един от тях“, добави той.

Ръководителят на корейското дружество изтъкна, че Tesla не е от компаниите, с които LG Chem обсъжда съвместни предприятия.

LG Chem, която има фабрика в Полша, също търси място за ново производствено съоръжение за батерии в Европа, добави Хак Чоу-шин.

През първите осем месеца на 2020 г. LG Chem продължава да бъде лидер при доставките на батерии за автомобили с капацитет от 15,92 GWh. Нейният пазарен дял в глобалната търговия с батерии достига 24,6%. Тя е следвана от китайската Contemporary Amperex Technology Co. (CATL), чийто производствен капацитет достига 15,54 GWh и пазарен дял от 24%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още