IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко точно бърз е Model S Plaid на Tesla?

Информацията сочи, че по-рано тази седмица Model S Plaid е постигнал 9,23 секунди на 1/4-миля (402 метра) на пистата в автоклуба Famoso Raceway

15:31 | 15.05.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Brent Lewin/Bloomberg</em></p>

Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Всички знаят, че Tesla Model S е много бърз, дори когато не се движи в най-мощния си режим Ludicroius. Обновеният Model S Plaid е още по-бърз, като от Tesla твърдят, че тази версия ще ускорява от 0 до 60 мили (96 км/ч) за по-малко от 2 секунди. Това не е доказано, тъй като клиентите все още не са получили своите автомобили, съобщава Automedia.bg.

Ако това се окаже вярно, Tesla Model S Plaid ще бъде най-бързият сериен автомобил в света. Според изданието Drive Tesla Canada, което се позовава на анонимен източник, посоченото време е вярно, като то вече е постигнато в реални условия. Засега обаче няма потвърждение от Tesla.

Информацията сочи, че по-рано тази седмица Model S Plaid е постигнал 9,23 секунди на 1/4-миля (402 метра) на пистата в автоклуба Famoso Raceway в Бейкърсфийлд (Калифорния), като скоростта на финала е била 244,8 км/ч. Подробности не се съобщават, като не е ясно дали колата е била със стандартно оборудване, няма и видео на пробега.

В сайта на Tesla обаче се посочва, че Model S Plaid изминава 1/4-миля за 9,23 секунди при 249,4 км/ч, с което се потвърждава изнесената информация. Към момента официалният световен рекорд принадлежи на Dodge Challenger SRT Demon - 9,65 секунди. Това време е постигнато от производителя и повтарянето му в реални условия е невъзможно.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още