IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко ще струва новата батерия на Tesla?

От 2021 г. тази батерия ще се ползва в Model 3

12:13 | 17.05.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Новата батерия, която Tesla ще започне да поставя на Model 3 през 2021 г., ще струва по-малко от 100 долара на 1 кВт/ч, съобщава Reuters. Това означава, че нейната цена при капацитет от 100 кВт/ч ще бъде по-малко от 10 000 долара, което ще позволи сериозно намаляване на стойността на самия електромобил.

За сравнение, в момента стойността на акумулаторите, които използва Porsche за своя първи електромобили – Taycan, е 200 долара на кВт/Ч, докато батериите за BMW i3 излизат 253 долара за кВт/Ч по данни на Business Insider.

Всъщност, нивото „100 долара за 1 кВт/ч“ е една от най-старите цели, които са си поставили повечето производители. Счита се, че именно неговото постигане ще позволи на масовото навлизане на електромобилите на пазара, тъй като тяхната цена ще бъде съпоставима с тази на колите с бензинови и дизелови мотори (според данни на New York Times, Volkswagen е достигнал тази стойност при ID.3)

Повече по темата четете в Automedia.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 7
driverf1
преди 3 години
Да ще бъде "съпоставима".....,и какво ще ме накара да купя електромобил.....?Нека цената да падне наполовина на целия автомобил (не само на батерията) и тогава ще направя компромис с негативите от използването на ел. автомобила.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още