IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колите на бъдещето: все по-свързани, все по-автономни

Виждам огромни възможности за дизайнерите, които са отдадени на иновациите, твърди Паоло Пининфарина

15:01 | 20.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Автомобилите стават все по-свързани, все по-автономни, все по-елеткрифицирани и все по-споделени. Това мнение изказа инж. Паоло Пининфарина, председател на Pininfarina Group, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков.

"Виждам огромни възможности за дизайнерите, които са отдадени на иновациите. Личното ми мнение е, че автомобилите на бъдещето ще са свързани, както и ние сме свързани".

Според Пининфарина бъдещето със сигурност е електрическо. Следващото десетилетие ще е десетилетието на електрификацията, а в това няма нищо чудно, защото в световен мащаб са инвестирани 300 млрд. евро в електромобилите, допълни още гостът.

Автомобилният модел Pininfarina Battista, който компанията е представила на автомобилното изложение, е напълно електрически. Моделът е с много аеродинамичен италиански дизайн, като в него има изключително много иновативни технологии, каза още специалистът.

"Това е хиперавтомобилът на бъдещето и съм изключително щастлив, че всички го оцениха високо".

Тази година изданието в Женева е било много специално за Pininfarina Group, защото компанията е имала втори щанд на автомобили Pinifarina с модела Battista.

Целия разговор вижте във видео материала!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още