IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай ще произвежда половината коли в света през 2021 г.

Само през миналата година в страната са произведени над 22 млн. автомобила

18:54 | 18.05.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Съвместната фабрика на Peugeot и Dongfeng в Ухан, Китай<em>. Снимка: Ройтерс</em></p>

Съвместната фабрика на Peugeot и Dongfeng в Ухан, Китай. Снимка: Ройтерс

Автомобилното производство на Китай ще расте с големи темпове през следващите няколко години, прогнозират експертите на агенция IHS Automotive, според които през 2021 година половината от автомобилите в света ще се произвеждат именно в Китай.

Само през миналата година в Китай са произведени над 22 млн. автомобила. А общо в света броят им е бил 87 млн. Експертите прогнозират световното производство на автомобили да нарасне с около 21 млн. автомобила през следващите 7 години, което означава, че към 2021 година в Китай ще се произвеждат по над 50 млн. коли годишно.

От 2009 г. насам световното производство на коли е нараснало с приблизително 25 млн. единици.

И докато прогнозите за най-големия автомобилен пазар в света са повече от положителни, очакванията за Европа са по-скоро умерени. Експертите посочват, че пазарът на Стария континент ще се възстанови от рецесията, като за настоящата година се очаква ръст в производството на коли от около 1%. През 2015 - 2017 ръстът ще достигне 4%, благодарение на раздвижването на вътрешните пазари и на износа на коли за САЩ и Китай.

Доста по-песимистична е прогнозата на IHS Automotive за автомобилната индустрия на Южна Корея и Япония. Въпреки че не дават конкретни цифри, експертите очакват в тези страни да се произвеждат все по-малко автомобили заради силната им валута. Именно затова местните компании ще съсредоточат производството си в други страни.

Прогнозата на IHS Automotive за Северна Америка предвижда ръст в производство на автомобили, воден от чуждестранни инвестиции.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 14 rate down comment 5
path3434
преди 9 години
Според статии, властите от Мексико искат Слим да намали дела си в латинска америка, заради висока монополизираност. Той търси друг подобен пазар за вложения.Мтел имат много служители от времето на Чорни- издирван от интерпол за "НЕЗАКОННА ОРГАНИЗИРАНОСТ И ПРАНЕ НА ПАРИ" (using google translate) . (http://***.interpol.int/notice/search/wanted/2009-21842 )отидете на алекса (http://***.statscrop.com/***/mtel.bg ) и вижте как за 4 години посетитлите на сайта (reach) намаляват почти пропорционално на от 8 хил, на 3 хил на ден. при запазване на този тренд ще се изхаби и Оперативната печалба (EBITDA) .(http://***.reuters.com/article/2013/10/10/us-mexico-telecoms-slim-idUSBRE99910P20131010 )Like me at:https://***.facebook.com/pages/Similarto-Ivan-Hadjiisky-Bulgarian-Sociologist/632934613466942
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още