IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kia показа снимки на своя първи изцяло електрически автомобил

Моделът EV6 ще дебютира на пазара до няколко месеца, посочват от южнокорейската компания

11:46 | 09.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Kia Corp.</em></p>

Снимка: Kia Corp.

Южнокорейският автомобилен производител Kia Corporation показа снимки на своя първи изцяло електрически автомобил EV6, конструиран на новата модулна платформа Electric-Global Modular Platform (E-GMP), съобщават от пресцентъра на компанията. 

EV6 е първият от новото поколение електрически модели, който е разработен на база новата дизайнерска философия на Kia, която символизира променящия се фокус на компанията към електрификация. 

„EV6 е олицетворение на нашата нова цел и дизайнерска философия. Моделът е създаден да вдъхновява всяко пътуване, предлагайки инстинктивно и естествено преживяване, което улеснява ежедневието на нашите клиенти и осигурява интуитивно и интегрирано управление.”, посочва Карим Хабиб, вицепрезидент и главен дизайнер на Kia. „Стремежът ни е да създадем физически опит с нашата марка и да конструираме иновативни електрически превозни средства”, добавя още той.

Като част от трансформацията на концерна, част от компанията майка Hyundai Motor Co., името на новия изцяло електрически автомобил ще бъде избрано според новата стратегия.

Kia Kia

Имената на всички нови електрически модели на Kia ще започват с инициалите EV (electric vehicle – електрическо превозно средство) което цели да улесни потребителите. Числото след EV ще съответства на позицията на автомобила в продуктовата гама, изтъкват от компанията.

EV6 ще осъществи световния си дебют след няколко месеца, добавят от Kia.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:37 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още