IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Jaguar Land Rover си осигури заем от половин милиард паунда от китайски банки

Това е първият път, в който компанията взима дълг в Китай

14:10 | 07.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Jaguar Land Rover си осигури заем от половин милиард паунда от китайски банки

Автомобилният производител Jaguar Land Rover (JLR), собственост на индийската Tata Motors, е постигнал споразумение с кредитори в Китай за отпускането на негарантиран 3-годишен заем в размер на 5 млрд. юана (556,58 млн. паунда). Това е първият път, в който компанията взима дълг в Китай, съобщава Ройтерс.

По думите на Артър Ю, вицепрезидент на Jaguar Land Rover, китайските банки, които ще осигурят финансирането, са Bank of China, ICBC, China Construction Bank, Bank of Communications и Shanghai Pudong Development Bank.

Заемът става факт на фона на проблемите за автомобилната индустрия заради коронавирусната пандемия, която спря производството и затвори шоурумите навсякъде по света.

Артър Ю допълни още, че пазарът в Китай отговаря за 25-30% от продажбите на компанията, но през последните два месеца този процент е нараснал до 50%.

Заемът „може да помогне на JLR Китай да управлява по-добре паричните потоци на фона на коронавирусната пандемия“, заяви мениджърът.

JLR, която внася коли в страната, но също така развива и производствено партньорство с базираната в Ухан компания Chery Automobile, заяви, че продажбите в Китай през април са на същото ниво като миналата година по същото време, а ръст се наблюдава през май.

Според Ю компанията очаква продажбите в луксозния автомобилен сегмент в Китай тази година да са сходни с тези от миналата или дори да се наблюдава лек ръст.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още