IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск пита в Twitter какво да прави с акциите си в Tesla

Милиардерът ще се съобрази с отговорите в своята анкета, независимо какви са те

11:38 | 07.11.21 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Илон Мъск. Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Илон Мъск. Снимка: Архив Ройтерс

Илон Мъск попита своите над 62 млн. последователи в Twitter какво да прави с акциите си в Tesla, пише CNBC. По-рано той коментира, че е възможно да продаде "огромен дял" от акциите си в компанията в последното тримесечие на годината.

 

Причината милиардерът да иска да се отърве от акциите си са данъците, които ще дължи.

Акциите на Tesla достигнаха рекордно висока цена след добри данни за развитието през третото тримесечие на годината, както и след съобщение от Hertz, че ще поръча 100 хил. автомобила от Tesla. Договорът все още не е подписан, но акциите поскъпнаха с 34%, посочва още CNBC.

Според InsiderScore акциите на Tesla в обращение да малко над 1 милиард. Ако Мъск продаде своите, те ще се увеличат с 2% и вероятно това няма да се отрази на пазара, защото ходът ще бъде очакван от инвеститорите.

Илон Мъск притежава 10% от акциите на автомобилната компания. В своя туит той допълва, че ще се съобрази с резултатите от своята анкета, независимо от това какви са точно.

През лятото разследване на ProPublica показа, че през 2018 година милиардерът не е платил никакви данъци. Мъск коментира тази публикация, че през годината не е получавал заплата и затова няма какво да декларира, съответно - и да заплаща като данъци. Много милиардери имат същата тактика - богатството им се измерва от нарастващата стойност на акции или недвижими имоти, които не се облагат с данъци, ако не бъдат продадени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 1
Shadow1
преди 2 години
Брей много акъл му давате от коментарите. Радвам се, че съм намерил сайт пълен с толкова много велики предприемачи. А между временно Инвестор някак са успели да добавят интерактивна препратка от Туитър в сайта, сигурно това е плод на поне година труд на техните програмисти и причина за онези проблеми, когато изтриха историята от коментари на всички в сайта 2 пъти за 3 дена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 3
ing5rov
преди 2 години
да направи фондация като били инжекцията и да се "погрижи" за гладуваща Африка ... филантропия ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 3
дядя Вова
преди 2 години
Илон Мъск пита в Twitter какво да прави с акциите си в Tesla >> Не е питал Грета Тумберг! Първо от нея благословия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 4
scott
преди 2 години
Мъскинино,гадна твар, що питаш? НЕЧЕ ЗНАЕМ, ЧЕ ШЕ ПРОДАДЕШ!Не си платил данъци за 2018 и нема неква причина да платиш такива и през 2019 и 20201 чу 3 2021. ХПОСАВАЙ И С ОГРОМНИЯ КЕШФЛОУ НАПРАИ НОВА КОМПАНИЯ ЗА ИНВАЗИЯ НА ВЕНЕРА....ЗНАЕМЕ СИ НОМЕРАТА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
redcretin
преди 2 години
Да пита данъчните и SEC :)Типичен пример за човещки ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още