IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японски и корейски марки са най-надеждните автомобили втора ръка за 2019 г.

Класацията е почти идентична с тази от миналата година

16:20 | 06.10.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Победителят в класацията Toyota iQ.<em> Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Победителят в класацията Toyota iQ. Снимка: Архив Ройтерс

Струва ви се, че разходите за автомобила ви са прекалено високи? Тогава по-добре се ориентирайте към японски или корейски модели, защото те са най-надеждните на пазара втора ръка през 2019 г. Поне така излиза от рейтинга, съставен от британския застраховател Warranty Direct и цитиран от Automedia.bg.

Класацията е направена въз основа на броя на ремонтите и разходите за тях при даден модел. Получава се индекс за надеждност, в който 5 от първите 10 коли за от Япония, а три от Южна Корея. В Топ 10 попадат и два европейски модела - Opel Agila, който във Великобритания се продава като Vauxhall Agila) и Citroen C1.

Любопитното е, че класацията за 2018 г. е почти идентична, като Топ 3 си остава непроменен. Новите модели в нея са Hyundai i20, който влиза на осма позиия, както и Suzuki Alto.

На какъв принцип обаче е съставена тази класация? За разлика от повечето застрахователни компании, Warranty Direct предлага полици, които покриват не само щетите при катастрофа, но и разходите за ремонт на автомобила. Това е един вид удължена гаранция. Застрахователят разполага с огромна база данни и е наясно кои части се развалят при всеки модел, колко често той влиза в сервиза и какви са годишните разходи за поддръжка и ремонт.

Всички тези данни образуват индекс, като средната стойност е 100. Автомобилът с резултат по-висок от 100 е по-малко надежден, докато този с най-малко точки е най-надежден. В случая, това е Toyota iQ, който беше на първо място и през 2018 г.

Цялата класация на най-надеждните автомолили втора употреба и подреждането на най-ненадеждните стари автомобили за тази година вижте в продължението на материала в Automedia.bg. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 4
julian12
преди 4 години
Японският автомобил е най-доброто возило.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още