IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei сключи лицензионна сделка за 4G технологии с Volkswagen

Китайският концерн не предостави финансови условия или идентифициране на доставчика на VW

22:49 | 07.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg LP</p>

Снимка: Bloomberg LP

Huawei сключи лицензионна сделка, която ще позволи използването на нейни 4G технологии в автомобили, произведени от Volkswagen Group, съобщи в сряда китайският технологичен гигант.

Сделката е най-голямата досега в автомобилната индустрия, добави Huawei.

Това се случва в момент, в който компанията се насочва агресивно към интелигентни превозни средства и други нови сектори, след като санкциите на САЩ нанесоха удар върху традиционното мрежово оборудване и бизнес линии на смартфони, предава DPA.

Huawei не предостави финансови условия или идентифициране на доставчика на VW, но заяви, че споразумението включва лиценз съгласно 4G патентите на Huawei, който обхваща автомобили на Volkswagen, оборудвани с безжична свързаност.

По-късно VW публикува изявление, в което се казва: „Приветстваме факта, че водеща компания за ИКТ (информационни комуникационни технологии) е предоставила на един от нашите доставчици лиценз за стандартни основни патенти за мобилни комуникации. Това лицензиране във веригата на доставки е модел за това как все по-тясното сътрудничество между индустрията на мобилността и информационната и комуникационната индустрия може да успее".

Маркирайки Huawei като заплаха за сигурността, САЩ забраниха на компанията да оперира на огромния американски пазар, отрязаха я от глобалните вериги за доставки и притиснаха съюзниците си да забранят или премахнат съоръженията на Huawei от националните си телекомуникационни системи.

Huawei отрича обвиненията на Вашингтон и заяви, че САЩ никога не са предоставили подкрепящи доказателства.

В отговор фирмата, най-големият доставчик на телекомуникационни мрежови съоръжения в света и бивш водещ доставчик на смартфони, се насочи към други бизнес сегменти за оцеляване.

Освен че доставя технологии на производители на интелигентни автомобили, той е заинтересован от преминаване към софтуерния сектор, както и към компютърни облаци за комуникация.

Миналия месец Huawei пусна собствена мобилна операционна система, след като американските санкции забраниха да използва системата на Google за Android на своите смартфони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още