IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GM продължава с производствените съкращения до средата на март заради чиповете

Засега мерките няма да засегнат производството на най-рентабилните модели на компанията

20:19 | 09.02.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Ty Wright/Bloomberg</em></p>

Снимка: Ty Wright/Bloomberg

Американският автомобилен концерн General Motors Co. (GM) обяви, че удължава периода на производствени съкращения в три от своите предприятия в Северна Америка поне до средата на март заради продължаващия недостиг на полупроводници в световен мащаб, съобщава Ройтерс. 

За момента базираната в Детройт компания не разкрива подробности около въздействието на тези съкращения и не посочва кои доставчици на части са засегнати от недостига на автомобилни чипове, в чието производство участват полупроводниците.

GM все пак заяви, че ще се съсредоточи върху поддържането на производството в онези заводи, в които се сглобяват най-рентабилните автомобили на компанията – пикапите и SUV моделите. Концернът посочва, че възнамерява да компенсира максимално изгубеното производство, след като кризата с чиповете бъде преодоляна.

„Доставката на полупроводници остава проблем, пред който е изправена цялата индустрия. Планът на GM е да използва всички налични полупроводници, за да изгради и достави своите най-популярни и търсени продукти “, изтъква говорителят на компанията Дейвид Барнас.

Съкращенията в производството засягат фабрики в САЩ, Канада и Мексико.

В списъка с превозни средства на GM, засегнати от мерките, попадат седанът Chevrolet Malibu, SUV моделът Cadillac XT4, Chevy Equinox и GMC Terrain. Сред автомобилите, чието производство засега остава непроменено, изпъкват имената на популярните Chevy Colorado, GMC Canyon и Chevy Blazer.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още