IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният завод на Volkswagen спира временно работа

Причината е новият екостандарт за вредни емисии, влизащ в сила през септември

11:58 | 08.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

През август основният завод на Volkswagen в германския град Волфсбург временно ще спре производство. Това съобщиха на работниците председателят на борда на директорите на концерна Херберт Дис и ръководителят на профсъюза Бернд Остерлох. Колко време заводът ще остане затворен, още не е ясно.

След това там ще се правят само тези модели, които съответстват на Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP) - новата процедура за тестване на разхода на гориво и нивата на вредните емисии, изхвърляни в атмосферата, която се извършва в реални условия по време на път.

Екостандартът WLTP става задължителен в Европа от 1 септември, като заменя остарелия NEDC (New European Driving Cycle). Volkswagen трябва в много кратки срокове да сертифицира по новите правила над 200 варианта на своите модели. WLTP се отличава с много по-строги стандарти и Дис отбеляза, че тестовете ще продължават 3-4 пъти по-дълго от досега.

Доставките на нови автомобили ще бъдат подновявани постепенно, след като получат съответното одобрение за типа превозно средство. В този преходен период концернът иска да създаде запас от готови коли, но за да избегне претоварване на складовете, ще трябва да спира конвейера от време на време. В следващите няколко дни просъюзът ще координира с ръководството графиците на тези принудителни прекъсвания.

Наскоро Audi обяви, че спира продажбите на кросоувъра си SQ5 на европейския пазар. Причината е, че 3,0-литровият TFSI двигател с мощност с 354 к.с. и 500 Нм въртящ момент трябва да бъде доработен, за да е в съответствие с влизащите в сила нови европейски стандарти за екология.

Другите две германски производителя на луксозни коли – BMW и Mercedes-Benz, също бяха принудени да спрат свои модели, тъй като бензиновите им двигатели не отговарят на новите екологични стандарти. При баварците това са 7-Series и M3, докато при Mercedes мярката засяга моделите с V12, разработени от AMG.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още