IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френският автомобилен доставчик Delfingen инвестира в Румъния

Компанията придобива завод в Карей от германската автомобилна група Schlemmer

13:33 | 20.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Delfingen</em></p>

Снимка: Delfingen

 

Френският автомобилен доставчик Delfingen е стартирал ексклузивни преговори с германската автомобилна група Schlemmer за закупуване на редица активи, сред които и фабриката ѝ в Румъния.

Продажбата на фабриката в Румъния е част от по-голям пакет за продажба, който включва операциите на компанията в Европа и Африка, пояснява Delfingen в прессъобщение.

Предприятията, обхванати от сделката, имат оборот от около 100 милиона евро (114 милиона долара), персонал от 1000 души и обхващат пет фабрики, разположени в Румъния, Германия, Русия, Мароко и Тунис. Двата последни завода са съвместни предприятия.

Фабриката на Schlemmer Romania в Карей в окръг Сату Маре дава работа на 345 души и е създадена през 2005 г., сочат данни, публикувани на уебсайта на финансовото министерство, цитирани от SeeNewss. През 2018 г. дружеството отчита нетна печалба от 12,2 милиона леи (2,5 милиона евро), което е с 36% по-малко на годишна база, при оборот от 154,7 милиона леи, което е ръст от 16%, показват данните на финансовото министерство.

Delfingen твърди че придобиването ще ѝ позволи да консолидира своя пазарен дял в Европа, да засили близостта си с германските производители на автомобили и доставчици на оборудване и да обедини усилия за научни изследвания и разработки в подкрепа на прехода на автомобилния сектор към хибридни и електрически двигатели.

Придобиването може да се осъществи в рамките на три месеца, след като правната документация бъде финализирана и. Ако приключи, тази операция ще бъде финансирана от дълг, набран от настоящите финансови партньори на Delfingen, добавя френската компания.

Delfingen е специализирана в защитата на електрически кабели за автомобилната индустрия. Тя генерира приходи от 230 милиона евро през 2019 г. Компанията вече присъства в Румъния с две фабрики, в Арад и Негоести. На глобално ниво групата присъства в 20 държави с 26 завода и има 3000 сътрудници.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още