IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция забранява дизеловите и бензинови автомобили след 2040 г.

Целта на страната е да дистанцира своя транспортен сектор от изкопаемите горива

19:30 | 14.06.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Движението на автомобили с бензинови и дизелови двигатели на територията на Франция ще бъде забранено през 2040 г. Това обяви министърът на транспорта на страната Елизабет Борн, цитиран от Automedia

Изказвайки мнението си за закона за мобилността, тя отбеляза, че построяването на огромен брой зарядни станции из цялата страна ще помогне за увеличаване на популярността на автомобилите, задвижвани от електричество. Съответно, това ще улесни и влизането с сила на забраната на превозните средства с бензинови и дизелови мотори.

Още преди 2 години вече бившият министър на околната среда на Франция - Никола Юло, предложи да се забранят всички автомобили с двигатели с вътрешно горене. Идеята на властите в страната е тя да стане напълно независима от изкопаемите източници на енергия през 2040 г.

"Още от момента на стъпване в длъжност на президента Макрон започна да действа нов план за климата, която предстои да бъде оформен по законов ред", каза още министър Борн в изявлението си. И допълни, че този план ще позволи на жителите на многоетажни домове официално да поискат поставянето на зарядни станции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:44 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още