IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford възражда Mustang

Досега името Mustang се използваше само за спортни купета, свързани с ерата на мощните и бързи Muscle cars

21:49 | 14.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Ford Motor отново ще използва името Mustang, но този път за електрически джипове, които клиентите в САЩ, Канада и Европа могат да започнат да поръчват от 17 ноември, съобщи компанията, цитирана от Ройтерс.

Ford потвърди, че новото му електрическо превозно средство ще се казва Mustang Mach-E. Събитието на което моделът ще осъществи своя дебют, е насрочено за неделя и ще се проведе в Лос Анджелис. Досега името Mustang се използваше само за редица спортни купета, свързани с ерата на мощните и бързи Muscle cars от Детройт през 60-те години на миналия век.

Този SUV автомобил е един от около десетината изцяло електрически автомобили, които компанията планира да пусне на пазара до 2022 г. в опит да се отдалечи от производството на традиционните превозни средства, задвижвани с бензин. Инвестиция на Ford ще възлиза на 11,5 милиарда долара.

През април автомобилният концерн от САЩ инвестира 500 милиона долара в производителя на електрически автомобили Rivian и заяви, че планира да използва стартъпа от Мичиган за създаването на нов електромобил с марка Ford.

Компанията съобщи, че поръчката на новия Mustang Mach-E може да бъде направена на уебсайта на Ford в Съединените щати, Канада и Европа, като се плати възстановяем депозит в размер на 500 долара. Ford заяви, че ще обяви началната дата за поръчки от Китай по-късно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още