IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford връща над 2 млн. автомобила в САЩ в сервизите

Причината са възможни дефекти в бравите на вратите, които може да причинят отварянето им по време на движение

11:16 | 11.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Вторият по големина американски автомобилен производител Ford връща множество автомобили в сервизите в Америка заради възможни дефекти в бравите на вратите. Общо около 2,15 милиона превозни средства са засегнати, заяви компанията в сряда (местно време).

Конкретно става дума за моделите Fiesta, Focus, Fusion, Escape, C-Max, Transit Connect и Mustang, както и за седаните от типа MKZ и MKC на марката от по-високия клас Lincoln, принадлежащи към групата на Ford, предава DPA.



Засегнатите коли са произведени между 2011 до 2016 г. В най-лошия случай вратата може да се отвори по време на шофиране, предупреждават от компанията. Засега обаче Ford не е получил съобщения за произшествия или наранявания.

Проблемът очевидно не е нов - настоящите ремонти са необходими според Ford, тъй като някои части от бравата на вратата може да не са подменени или поне не са подменени според правилата в две предишни сервизни акции.

В сряда производителят обяви и още една голяма акция заради риск от изтичане на спирачна течност. Този проблем засяга тежкотоварния пикап F-150, който е особено популярен сред американските клиенти. Според Ford изтеглянето в сервизите в САЩ включва 292 000 превозни средства от годините 2014 до 2017 г. Според концерна 52 000 бройки трябва да бъдат ремонтирани и в Канада и Мексико.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още