IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford съкращава 10% от служителите си в света

Целта на автомобилната компания е да спестява по 600 млн. долара на година

17:33 | 20.05.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Ford съобщи, че до края на август ще съкрати около 10% от служителите си в света, което се равнява на около 7000 работни места, в рамките на по-голям план за преструктуриране с цел спестяване на 600 млн. долара годишно, съобщава Ройтерс.

Главният изпълнителен директор на автомобилния концерн Джим Хакет заяви в имейл до служителите, че съкращенията включват както доброволно, така и принудително напускане, а говорител допълни, че отворените позиции също се замразяват. Около 2300 от засегнатите служители работят в САЩ, уточни говорителят.

Хакет съобщи, че в рамките на съкращенията ще бъдат закрити близо 20% от ръководните позиции, а ходът цели също така да намали бюрокрацията и да ускори вземането на решения.

„За да успеем в нашата конкурентна индустрия и да поставим Ford на позиция да спечели в бързо променящото се бъдеще, трябва да намалим бюрокрацията, да дадем повече правомощия на мениджърите, да ускорим вземането на решения, да се съсредоточим върху най-ценната работа и да ограничим разходите“, заяви Хакет в имейла.

Уведомяването на засегнатите служители в Северна Америка ще започне във вторник, а по-голямата част от съкращенията ще станат факт до 24 май, допълни той.

Работата по преструктурирането продължава в Европа, Китай и Южна Америка и Ford очаква процесът на тези пазари да бъде завършен до края на август, каза още Хакет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
Bat Sande
преди 4 години
ФОРД - това е присъда, не име.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
julian12
преди 4 години
По време на кризата 2008 закриванията на международните офиси/производствени звена стана почти изведнъж. Сега го правят лека по лека предвид идващата буря.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още