IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford Европа произведе едномилионния Focus

От представянето на модела през 1998 г., са продадени 6.9 милиона екземпляра

16:01 | 09.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ford </em></p>

Снимка: Ford

Ford Европа произведе наскоро едномилионния Focus от настоящото поколение, гласи официално съобщение от компанията. Моделът, който според данните на Polk е най-продаваният автомобил в света през първото полугодие на 2013 г, се произвежда в два завода в Европа - Саарлуис, Германия и Санкт Петербург, Русия.

Едномилионният Focus – в цвят Candy Red, с 5 врати и оборудван с 1.0-литровия EcoBoost двигател – слезе от производствената линия на завода в Германия и скоро ще бъде предаден на своя собственик.

От представянето на първото поколение Focus през 1998 г. Ford е продал 6,9 милиона броя от популярния компактен модел в Европа и над 12 милиона по света. Продажбите на сегашното поколение Focus стартираха в Европа през 2010 г.

През настоящата година компанията планира да поддържа добрите продажби с пускането на нов двигател от серията EcoBoost. Той ще бъде с обем 1.0 литра, като ще предложи още по-ниски нива на вредни емисии и разход на гориво. Настоящият Focus EcoBoost 1.0 изисква под 5 литра гориво на 100 км. и отделя в атмосферата 109 гр/км. вредни СО2 емисии.

Моделът може да бъде оборудван и с редица иновативни системи. Една от тях е Active Park Assist, която използва ултразвукови сензори, за да намери подходящо място за паркиране и автоматично върти волана, докато водачът управлява предавките и съединителя. Предлага се и системата Active City Stop, която сканира пътя напред 50 пъти в секунда, за да предотврати възможен сблъсък при скорост до 15 км/ч и намалява силата на удара при скорост до 30 км/ч.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още