IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat инвестира 773 млн. долара в Полша?

Компанията ще модернизира завода си в град Тичи, твърдят медиите в страната

13:11 | 26.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Входът на завода на Fiat в Тичи, Полша.<em> Снимка: Ройтерс&nbsp; </em></p>

Входът на завода на Fiat в Тичи, Полша. Снимка: Ройтерс 

Компанията Fiat Chrysler Automobiles планира да разшири производството си в Полша, като инвестира сумата от 773 млн. долара в завода в град Тичи, съобщава полският вестник Puls Biznesu, цитиран от Automotive News Europe.

Посочва се, че инвестицията трябва да обезпечи производството на новия модел на Fiat от сегмент B, за който се твърди, че ще представлява заместник на Punto. Автомобилът вероятно ще получи името 500 Plus, като ще бъде по-дълъг и по-широк от модела 500 с три врати, който сега се произвежда в Тичи.

Според печатното издание Puls Biznesu, което цитира доклад на правителството на Полша, инвестицията ще бъде направена до края на 2017 година. Сумата е предназначена за модернизиране и разширяване на поточните линии във фабриката.

Посочва се също така, че Fiat Chrysler Automobiles ще наеме нови 720 работника, а 96% от продукцията на завода ще бъде предназначена за износ, включително за Северна Америка. В момента във фабриката в Тичи работят около 3000 души.

Fiat Chrysler Automobiles обаче не потвърждава цитирания от Puls Biznesu доклад на полското правителство. "Към този момент инвестицията в Тичи все още е официално прикрепена към нашия бизнес план, се казва в изявление от компанията. - Скоро ще разкрием инвестиционните си планове и ще обявим решението си за бъдещето на този завод".

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още