IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat Chrysler инвестира 2 млрд. евро в завода си в Полша

Съвременни, хибридни и електрически коли на марките Jeep, Fiat и Alfa Romeo ще започнат да излизат от завода в Тихи през 2022 г., заяви полският вицепремиер

18:46 | 29.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Federico Bernini/Bloomberg</em></p>

Снимка: Federico Bernini/Bloomberg

Италиано-американският автомобилопроизводител Fiat Chrysler ще инвестира 2 млрд. евро в завода си в Тихи, Полша. Това заяви полският вицепремиер Ярослав Говин във вторник. Според информацията във фабриката ще се произвеждат нови хибридни и електрически модели, съобщава Ройтерс.

Инвестицията е стимул за най-голямата икономика на Източна Европа, която се надява преходът към електрически превозни средства да помогне на автомобилния ѝ сектор да навакса спрямо регионални конкуренти като Чехия и Словакия.

„Съвременни, хибридни и електрически коли на марките Jeep, Fiat и Alfa Romeo ще започнат да излизат от завода в Тихи през 2022 г.“, написа Говин в Twitter.

Fiat Chrysler, която планира сливане за 38 млрд. долара с френския си конкурент PSA, създадайки четвъртия по големина автомобилопроизводител в света, обяви по-рано, че подготовката за разширяването и модернизирането на завода е започнало към края на 2020 г.

Обектът в Тихи е един от най-големите на компанията и в момента в него работят 2500 души.

Компанията също потвърди, че нови хибридни и електрически модели на Jeep, Fiat и Alfa Romeo ще се произвеждат в Тихи. Целта на Fiat Chrysler е масовото производство на първите три модела за марките да започне през втората половина на 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още