IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Faurecia очаква възстановяване на сектора и ръст на приходите за 2022 г.

Доставчикът прогнозира годишни приходи от продажби в размер на 17,5-18 млрд. евро

12:56 | 21.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Френският доставчик на авточасти Faurecia, който подписа споразумение за поглъщането на германската Hella в началото на февруари, прогнозира ръст на годишните продажби, тъй като очаква недостигът на полупроводници да отшуми през втората половина на 2022 г., съобщава Ройтерс. 

Faurecia очаква приходите ѝ от продажби за 2022 г. да достигнат 17,5-18 млрд. евро, което е повече от отчетените през миналата година 15,6 млрд. евро.

Групата заяви, че ще публикува целогодишни насоки за комбинираната компания с Hella заедно с данни за продажбите за първото тримесечие на 28 април.

Новото предприятие, което ще се нарича Forvia, се очаква да се превърне в седмия по големина на пазарния дял автомобилен доставчик в света.

„Най-вълнуващото ни предизвикателство за 2022 г. ще бъде страхотната възможност да комбинираме нашите операции и екипи с Hella, за да създадем мощна група, която е много повече от сбора на двете вече съществуващи компании“, заяви главният изпълнителен директор на Faurecia Патрик Колер, добавяйки че Forvia вече е готова да изпълни своите амбиции.

Faurecia, която доставя автомобилни седалки, табла и горивни системи на автомобилните производители, очаква маржът на оперативната ѝ печалба да бъде между 6% и 7% през 2022 г. в сравнение с 5,5% за миналата година.

Нетната загуба на концерна за 2021 г. се понижи до 79 млн. евро спрямо дефицита от 379 млн. евро през 2020 г.

Faurecia заяви, че прогнозата ѝ за 2022 г. се основава на предположението, че световното автомобилно производство ще се възстанови до 78,7 милиона превозни средства през 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още