IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Електромобилите на VinFast ще използват зарядната мрежа на VW в САЩ

Виетнамската компания и операторът на зарядни мрежи Electrify America обявиха споразумението по време на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк

14:20 | 14.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американските шофьори на електромобилите на виетнамската VinFast ще могат да зареждат превозните средства в местната мрежа на Volkswagen, съобщава Nikkei Asia Review, цитирайки източник, запознат с темата.

Автомобилното звено на групата Vingroup и операторът на зарядни мрежи Electrify America обявиха споразумението късно в сряда по време на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк. Electrify America беше основана от германската група, след като Volkswagen се съгласи да инвестира 2 млрд. долара в зарядната инфраструктура като част от споразумението си с Вашингтон, касаещо скандала с манипулирането на данните на емисиите от дизеловите превозни средства. 

VinFast спечели симпатиите на президента на САЩ Джо Байдън заради плановете си да построи фабрика за електромобили в Северна Каролина, точно преди да подаде заявка за първично публично предлагане (IPO), което има потенциал да се превърне в най-мащабното листване на азиатска компания в страната след дебюта на Didi Chuxing от миналата година.

„[Нашата] цел е да намалим обхвата и тревогата при зареждането и да помогнем на света да премине към по-чист и по-устойчив транспорт“, изтъква Крейг Уестбрук, директор „Услуги“ във VinFast U.S.

Докато се опитва да привлече американците към една нова и неизвестна за тях марка, VinFast заяви, че ще вземе решение за планираното IPO въз основа на „пазарни и други условия“.

Най-богатият човек във Виетнам, Фам Нат Вуонг, е основател на Vingroup. Той е готов да инвестира от собствените си пари за своите международни автомобилни амбиции.

Шофьорите на VinFast в САЩ ще могат да използват мобилно приложение, за да заредят своите електромобили на обществените зарядни станции на Electrify America. Предполага се, че спортните превозни средства, предлагани на цени от 40,7 хил. долара до 61 хил. долара, трябва да се появяват по пътищата през четвъртото тримесечие. За да намали първоначалните разходи за клиентите, компанията предлага метод за наемане на батерия при цена от 35 до 160 долара на месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още