IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Двама представители от ръководството на Hyundai подават оставка

Смяната е едно от най-големите сътресения в корейската компания, откакто Hyundai повиши Чун Ю Сун през септември до заместник-председател на компанията

18:46 | 11.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Двама заместник-председатели в подразделението за изследователска и развойна дейност (R&D) на Hyundai Motor Group са заявили, че възнамеряват да подадат оставка, съобщава Ройтерс, позовавайки се на информация от запознати източници. 

Янг Чул Йонг и Куон Сик Мун са обявили, че възнамеряват да напуснат Hyundai, като за момента няма по-конкретна информация относно причините за тяхното решение.

На фона на тези данни се очаква президентът на R&D Алберт Бирман да бъде назначен за ръководител на отдела, споделят още източниците, запазвайки своята анонимност.

Бирман дойде в Hyundai от германския концерн BMW, където заемаше позицията на старши дизайнер и в момента отговаря за разработката и изпитанията на спортните автомобили на южнокорейската компания.

Смяната е едно от най-големите сътресения в корейската компания, откакто Hyundai повиши Чун Ю Сун през септември до заместник-председател, с което го приближи на крачка от това да наследи своя 80-годишен баща като ръководител на втората по големина компания в страната.

Hyundai създаде две нови структури за разработване на бъдещи технологии, като назначи и нови ръководни лица за продуктовата стратегия и дизайна с идеята да се пребори с понижените печалби и обезценяването на акциите си.

Новите рокади в ръководството на корейския автомобилен концерн следват промените, които настъпиха през изминалите месеци в различни звена от компанията.

През октомври Томас Шемера, също бивш член на ръководството на германската автомобилна компания BMW, беше назначен да ръководи продуктовото планиране на автономните превозни средства, докато Люк Донкъруолк, бивш служител на Bentley, беше поставен на поста ръководител на дизайна.

Преразпределението на длъжностите е част от плана на Чун Ю Сун за подобряване на финансовите показатели на Hyundai.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още