IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 2050 г. в Лос Анджелис ще има само електромобили

До 2025 г. около 25% от автомобилите в града трябва да са електрически

20:58 | 10.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Управниците на втория по големина град в САЩ Лос Анджелис планират всички превозни средства по улиците му да са само електрически, като това следва да стане реалност до 2050 г. Дотогова сегашните транспортни средства с двигатели с вътрешно горене постепенно ще бъдат заменени с такива на ток.

Планът на кмета Елик Гарцети е промяната да стане на няколко етапа.

До 2025 г. около 25% от автомобилите в града трябва да са електрически, а до 2035 г. техният дял ще нарасне до 80%. Това се отнася не само за леките коли, но и за училищните автобуси. През 2028 г. целият градския транспорт трябва да премине на ток, а до 2034 г. същото ще се случи и с таксита. За целта ще бъдат създадени и 20 площадки със станции за бързо зареждане.

От кметството вече обявиха, че имат за цел и да се намали времето, което жителите прекарват в пътуване. Ако това се случи, сегашното средно разстояние от около 24 км., което човек изминава за един ден, ще намалее с близо 10 км. през следващите 15 години. Една от идеите, за да бъде постигнато това, е да бъде разширена мрежата на обществения транспорт. Предвижда се също и налагането на такси за шофьорите, които използват автомобилите си в определени райони.

Кого още ще засегне промяната вижте в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още