IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британците плащат повече за употребявани коли, отколкото за новите им варианти

Ръстът в цените на автомобилите втора ръка едва ли ще се забави скоро

15:31 | 20.10.21 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

За живеещите във Великобритания шансовете да платят повече за използван автомобил, отколкото за чисто новия му вариант, стават все по-големи, посочва Bloomberg.

Дилърите намират толкова трудно автомобили втора ръка, че 17% от колите на не повече от година сега са по-скъпи от чисто новите си варианти, твърди Auto Trader Group Plc. Това представлява повишение от нивото от само 4% в началото на годината, заяви британският пазар на превозни средства в сряда.

Купувачите на използвани автомобили във Великобритания са плащали с около четвърт повече, за да купят кола втора ръка миналата седмица, отколкото през същия период на миналата година, тъй като „изключително силното“ търсене се сблъсква със слабото предлагане.

„Не очакваме ръстът в цените да се забави скоро“, казва Ричард Уолкър, който следи данните и докладите на групата, по имейл.

Производителите на автомобили като Volkswagen и Stellantis остават в хватката на световния недостиг на чипове, който се влоши през третото тримесечие, когато огнищата на Covid-19 спряха заводите за опаковане и тестване на чипове в Югоизточна Азия. Продажбите на автомобили в Европа са напът да спаднат дори под ниските нива от миналата година, когато пандемичните ограничения задушиха доставките.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 2 години
викаш.. разграбили са се като тоалетна хартия, що не ти вервам .... :):)да вземат от старите летищата дето хвърлят новите, но непродадени!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
0pk
преди 2 години
Рботата е там, че не можеш да вземеш нова кола, щото са спрели производствата. Единствено от чичо Илън може да си поръчаш - при него сичко е тип-топ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 2 години
що пишете измислени новини... тоест взимам нова кола и утре е продавам с 10% печалба, аеее по сериозно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още