IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi инвестира до 600 млн. евро в център за разработка на батерии в Некарзулм

В съоръжението ще бъдат разработени и тествани нови прототипи на батерии най-късно до 2023 г.

12:00 | 27.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Германската марка луксозни автомобили Audi, част от групата на Volkswagen, планира да изгради център за научноизследователска и развойна дейност за батерии за електрически превозни средства в комплекса си в Некарзулм, съобщава Automobilwoche.

Центърът ще разполага с база за разработка и тестове, както и с офис сграда. Очаква се изграждането му да бъде завършено през 2022 г., според публикация на Heilbronner Voice. 

В центъра ще бъдат разработени и тествани нови прототипи на батерии най-късно до 2023 г.

„С това решение се стремим към разширяване на стратегически важни компетенции, свързани с електрическата мобилност, в Некарзулм“, изтъква Оливер Хофман, ръководител на технологичните разработки в подразделението Audi Sport.

Според Heilbronner Voice автомобилният концерн планира да инвестира общо 500-600 млн. евро в комплекса през следващите няколко години.

В същото време Audi продължава да се бори с недостига на компоненти, помрачаващ глобалната автомобилна индустрия. В началото на октомври компанията преустанови работата в голяма част от своите производствени линии в Инголщат и Некарзулм. Част от служителите преминаха на съкратен работен ден, като още в края на август марката обяви, че ограничава своята дейност в Германия поради недостига на компоненти, в това число и на полупроводници.

По-рано този месец ръководителят на Audi Маркус Дюсман оприличи кризата с чиповете като „перфектна буря“ за сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още