IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АПИ преговоря с бензиностанциите за заплащането на винетките

Стикерите ще се плащат с банкова карта и с карта за гориво

10:32 | 16.11.18 г. 1
АПИ преговоря с бензиностанциите за заплащането на винетките

Националното тол управление към АПИ е специализираното звено, което ще се занимава със събирането на електронните винетни такси, които ще заменят старите хартиени стикери от началото на 2019 година. В него ще работят 921 души, а до края на тази година ще бъдат назначени 393. Около 600 от тях ще имат контролни функции.

"Цените на винетните такси се запазват същите за всички видове МПС и не се предвижда скоро увеличение. Затова пък ще се предлага и нов продукт - уикенд винетка, която ще струва 10 лв". Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria Антон Антонов, директор на Национално тол управление към АПИ, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов. 

"От 1 януари 2019 новите винетки ще са със старите цени, а именно: 97 лв. за годишна винетка за автомобил. За тежкотоварните автомобили винетките ще са валидни до 15 август 2019 г., а от 16 август тежкотоварните автомобили минават на тол такси".

Терминалите за самотаксуване са договорени,  доставката е за 500 броя, те ще бъдат разположени в търговски обекти по протежение на пътната мрежа, вероятно в бензиностанциите, съобщи Антонов.

"Обектите са избрани на принципа да са на пътната мрежа, да имат добро интернет покритие, на 24-часов режим. Терминалите вече са произведени, в момента се брандират и до края на годината ще бъдат поставени на местата.

Плащането през тях ще става с кредитна, дебитна карта и с карта за гориво. АПИ е в процес на преговори с големите вериги бензиностанции, за да се ползват и техните карти за закупуване на винетки", каза Антонов.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
redcretin
преди 5 години
И на всичкото отгоре винетките са незаконно облагане!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още