IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Завещанието на Майкъл Джексън разбуни страстите в семейството му

Написаният през 2002 г. документ може да доведе до конфликт на интереси между семейството на поп певеца и тези, които е посочил като изпълнители

10:00 | 02.07.09 г.
Завещанието на Майкъл Джексън разбуни страстите в семейството му

Завещанието на Майкъл Джексън, съставено от пет страници, е написано на седми юли 2002 година и дава правата върху цялото имущество на певеца на неговото семейство. Грижата за трите му деца пък ще се поеме от майката на певеца – Катрин Джексън. В случай че тя няма възможност да се грижи за децата или не иска да изпълни волята на сина си, грижата за тях се поверява на певицата Даяна Рос.

 

Майкъл Джексън, който почина миналия четвъртък на 50-годишна възраст, остави трите си деца – Майкъл Джексън Джуниър, наричан още Принс Майкъл на 12, Парис Майкъл Катерин на 11 и другия си син Принс Майкъл Втори на 7 години.

 

В завещанието си Кралят на попа „умишлено изключва” от правомощия Деби Роу, майката на двете първи деца на певеца, коментира New York Times.

 

Преди завещанието да излезе наяве, майката на певеца изрази публично желание да се разполага с финансите на сина си. Нейният адвокат Бърт Левич попълни нужните документи пред съда в понеделник за искане на контрол върху сметките на Майкъл, недвижимото му имущество и дела му в каталога на Sony/ATV Music Publishing, което включва и правата върху музиката на Beatles.

 

В завещанието си от 2002 година Майкъл Джексън е посочил като изпълнители на волята му да се разпореждат с финансовите въпроси своя адвокат Джон Бранка, дългогодишният си приятел Джон Макклейн и Бари Сийгъл, който е дописан като изпълнител през 2003 година. Майкъл Джексън дава пълни права на изпълнителите да управляват финансите му, включително да купуват и продават активи, да взимат решения за бизнес делата му, както и да продават, отдават или ипотекират имуществото му.


Изпълнителите на завещанието казват, че не са наясно с точната стойност на имуществото на певеца, което в по-голямата си част е в неликвидни активи, приблизително равни на 500 млн. долара. Отчети от последните дни показват, че приживе Майкъл Джексън е натрупал задължения в размер между 400 – 500 млн. долара.

 

Спорен е имотът на певеца Neverland, който Майкъл Джексън е закупил през 1980 година. Миналата година той изнесе голяма част от луксозното обзавеждане на къщата, което трябваше да бъде продадено на търг, но той така и не се състоя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още