IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За един ден ПСЖ продаде 250 000 екипа на Меси

Цената на всяка от тях е 108 евро, което по груби сметки прави приходи от 27 млн. евро

21:59 | 11.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

 

Официализирането на трансфера на Лео Меси в ПСЖ доведе до истинска истерия във френската столица. След като във вторник вечерта аржентинецът мина медицинските тестове, сложи подпис под договор за 2+1 сезона и ще взима по 35 милиона евро на сезон. 

Меси подписа с клуба във вторник и ще играе при парижани в следващите два сезона до лятото на 2023 г. Шесткратният носител на "Златната топка" ще носи екипа с №30 в ПСЖ - това е номерът, с който Меси започна кариерата си в "Барселона". Хиляди фенове се събраха пред стадион "Парк де Пренс", за да посрещат суперзвездата, скандирайки името му. 


Екипите на ПСЖ с името на новата звездна придобивка станаха най-търсената стока в страната. Търговията стартира в полунощ на официалния сайт на ПСЖ и само в рамките на един час онлайн бяха продадени всичките заделени 250 000 фланелки.

Цената на всяка от тях е 108 евро, което по груби сметки прави приходи от 27 милиона евро. Това на практика означава, че в близките дни клубът ще избие цялата годишна заплата на новата си придобивка.

В ранни зори пред феншопа на ПСЖ на булевард „Шанз Елизе“ също се изви километрична опашка от желаещи да си купят екипа на Меси, а наличните продукти свършиха за 30 минути. От клуба благодариха за огромния интерес и увериха, че в близките дни ще бъдат доставени нови количества. 

Идването на Меси в ПСЖ пък веднага превърна тима във фаворит номер 1 за спечелване на първенството и на Шампионската лига.

Шесткратният носител на "Златната топка" напусна "Барселона" след 21 години в клуба. Раздялата стана факт след невъзможността за подписване на нов договор с каталунците заради новите ограничения в бюджета за заплати в Ла Лига.

С каква дилема се сблъсква френският тим вижте в продължението на материала в Gol.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още