IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виртуалната реалност заема мястото си и в тематичните паркове в Китай

Първият тематичен парк с виртуална реалност в страната обещава 35 атракции - от виртуални скоростни влакчета до разходки с извънземни

15:29 | 24.11.17 г.
<p>
	Паркът <span lang="en-US">Oriental Science Fiction Valley. </span><em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Паркът Oriental Science Fiction Valley. Снимка: Ройтерс

Гигантски роботи и футуристични киберпънк замъци се издигат от тучните планински склонове в покрайнините на Гуейян – столица на една от най-бедните провинции в Китай, разказва Bloomberg.

Добре дошли в първия тематичен парк с виртуална реалност в Китай, който се опитва да се възползва от бума в търсенето на виртуални забавления, който е напът да доведе до 10-кратен растеж на пазара на виртуална реалност в страната, достигайки почти 8,5 млрд. долара до 2020 г.

Паркът, разположен на 1,34 кв. км в югоизточната провинция Гуейджоу, обещава 35 атракции с виртуална реалност – от игри със стрелба и виртуални скоростни влакчета до обиколки с извънземни из най-живописните места на региона.

„След отварянето си паркът ще промени цялата туристическа структура в провинция Гуейджоу, както и в Югозападен Китай“, казва главният изпълнителен директор Чен Дзиенли.

„Това е иновативна атракция, защото е различна“, казва той в интервю от парка, част от който трябва да отвори през февруари.

Паркът Oriental Science Fiction Valley, струващ 1,5 млрд. долара, е част от стремежа на Китай да развие нови двигатели на растеж, фокусирани върху тенденции като игри, спортове и съвременни технологии, за да намали зависимостта си от традиционните индустрии.

В опит да стане център на иновативните технологии Гуейджоу привлича компании като Apple, която е разположила там центъра си за данни в Китай, докато в съседната провинция Пинтан се намира най-големият радио телескоп в света.

Паркът казва, че е първият по рода си, макар че атракции, базирани на виртуалната реалност, от САЩ до Япония вече привличат интереса на потребителите и геймърите, търсещи по-дълбоки преживявания.

Паркът в Гуейджоу ще предлага на туристите бънджи скокове от огромен робот в стил трансформър и студио, посветено на създаването на филми с виртуална реалност. Повечето влакчета ще използват очила за виртуална реалност и симулатори за движение, за да потопят потребителите в изживяванията.

Очаква се пазарът на виртуална реалност в Китай да нарасне 10 пъти до 8,4 млрд. долара до края на това десетилетие, смята държавния мозъчен тръст CCID.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Alexandar P
преди 5 години
За да не ходите до Китай , може да изпитате виртуална реалност и в България. https://vrmax.bg/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още