IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виена ще подарява ваучери от 50 евро за посещения на ресторанти и кафенета

Всяко семейство ще може да се възползва от стимулите на обща стойност 40 млн. евро

20:15 | 13.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Виена ще предостави ваучери от 50 евро на всяко семейство в австрийската столица, които да бъдат използвани в ресторантите и кафенетата в града, след като те отново бъдат отворени в петък.

Кметът Михаел Лудвиг, социалдемократ на когото му предстоят местни избори на 22 октомври, обяви мярката в размер на общо 40 млн. евро в туит в сряда. Ресторантите и кафенетата във Виена, превърнали се в една от запазените марки на града, бяха затворени като част от мерките на правителството за борба с разпространението на коронавируса, наложени на 16 март.

Мярката на Лудвиг е в допълнение на плана на федералните власти в помощ на ресторантьорския бранш, който включва намаление на ДДС върху неалкохолните напитки и специално облагане на продажбите на пенливо вино. Секторът е един от най-тежко засегнатите от блокадата, като ефектът допълнително се увеличава и от срива в притока на туристи.

Живеещите във Виена ще получат ваучера по пощата, съобщи градската управа. Гражданите, които живеят самостоятелно, ще получат ваучер от 25 евро.

Ресторантите и кафетата ще могат да разменят ваучерите срещу пари в брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още