IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Universal съкращава ексклузивния показ на филми в канадските кина на Cineplex

Вместо три месеца, лентите ще прекарват по 17 дни в кината, преди да се отправят към онлайн платформите

18:01 | 20.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Universal сключи сделка с голяма верига кина, за да съкрати „прозореца“ за показ на филми от три месеца до 17 дни, пише CNBC.

В петък компанията обяви, че е сключила споразумение за няколко години с най-голямата верига кина в Канада – Cineplex, което ще позволи три пълни уикенда на екзклузивен показ на филмите в киносалоните, преди продукциите да бъдат насочвани към услугите за видео по заявка.

Съгласно сделката, ако филмът генерира брутни приходи от 50 млн. долара или повече, той ще се пуска ексклузивно в кината за поне пет пълни уикенда, или 31 дни, преди да поеме към онлайн платформите. Пълните условия на споразумението не са разкрити.

“С все по-голямата фрагментация на аудиторията заради възхода на дигиталните услуги и стрийминга и безпрецедентните проблеми, пред които е изправена нашата индустрия в момента, връзката ни с кината трябваше да се развие и да се адаптира към променящия се пейзаж в разпространението“, коментира Дона Лангли, председател на Universal Filmed Entertainment Group.

Universal сключи подобни сделки с AMC и Cinemark – основните киновериги в Съединените щати. Тя е единственото голямо студио, което има такива споразумения с кината.

В Канада има под 600 кина, 165 от които са собственост на Cineplex. Канадският боксофис попада в общите данни за Северна Америка, които се ползват от индустрията, за да се определи успеха на филм при премиерата му и след пълния му показ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още