IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украинска авиокомпания предлага полет "до никъде" над Чернобил

Полетът със самолет Embraer 195 е по случай 35-тата годишнина от инцидента

18:33 | 23.04.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Новият саркофаг над избухналия реактор в Чернобил, юни 2019 г. Снимка: Vincent Mundy/Bloomberg</em></p>

Новият саркофаг над избухналия реактор в Чернобил, юни 2019 г. Снимка: Vincent Mundy/Bloomberg

В Австралия полет "до никъде" прелетя над Големия бариерен риф и пристанището в Сидни. Авиокомпания в Тайван нарисува във въздуха сърце по време на своя полет без дестинация. Royal Brunei Airlines сервираха брънч и гледки към Борнео, за да предизвикат тръпка в изгладнелите за пътувания пътници.

Тази седмица Ukraine International Airlines също се присъедини към тенденцията от ерата на пандемията, но с апокалиптичен обрат. Компанията успя да разпродаде полет, който ще премине над мястото на ядрената катастрофа в Чернобил по случай 35-тата годишнина от инцидента, пише Dnes.bg.

"Пътниците на полета ще могат не само да видят Киев и Чернобил от най-необичайните ъгли и минимално допустимата височина - 900 метра, но и да задълбочат знанията си за причините и последствията от аварията в Чернобил", пишат от авиокомпанията на своя уебсайт.

Полетът на 25 април, деня преди годишнината, ще включва професионален водач от компанията Chernobyl Tour.

Преди пандемията туризмът до изоставената атомна електроцентрала и съседния град призрак Припят бележи рязко увеличение след минисериала на HBO. Правителството на Украйна заяви през 2019 г., че иска районът да се превърне в официален туристически обект. Chernobyl Tour предлага собствена въздушна обиколка на обекта с малък самолет или хеликоптер.

Полетът в неделя ще бъде със самолет Embraer 195. Той ще бъде подобен на вече отминали полети "до никъде", които авиокомпанията е провеждала, предлагайки "света през очите на пилот". Тези 90-минутни полети също преминаха над Припят и Чернобил, но имаха по-голям фокус върху разказите на пилотите.

По-ранните полети също бяха разпродадени, казва в имейл до The Washington Post говорителят на авиокомпанията Анастасия Чаплихина, добавяйки, че интересът остава голям.

"Честно казано, това беше възможно само поради пандемията", казва тя. "Първо, има налични самолети, и второ, нашият екип има малко свободно време, което може да посвети на креативни и нестандартни проекти".

Още новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 2 години
до истината се стигало по два пътя ... европейците явно са избрали втория .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 5
дядя Вова
преди 2 години
Ако продължават да не инвестират изобщо в ядрените си централи, а само ги експлоатират с нестандартно за тях американско ядрено гориво -ще летят не само тия над Чернобил!Колко супа обаче ще охладят европейците!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още