IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туит на Кайли Дженър изтри 1,3 млрд. долара от капитализацията на Snap

Звездата попита в Twitter дали все още някой използва мобилното приложение Snapchat

18:03 | 23.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Основната платформа Snapchat на Snap загуби част от блясъка си, или поне така смята една от влиятелните личности в социалните мрежи от клана Кардашиян-Дженър, пише Bloomberg.

Книжата на Snap понижиха стойността си с 6,1% в четвъртък, изтривайки 1,3 млрд. долара от пазарната капитализация на компанията. Това се случи, след като в сряда Кайли Дженър написа в Twitter, че вече не отваря мобилното приложение.

Независимо дали това е свързано с факта, че отскоро е майка или новият дизайн на приложението не ѝ харесва, изявлението привлече подобни отговори от част от нейните 24,5 млн. последователи.

Туитът на Дженър беше последван от друг от Maybelline New York, който пита своите последватели дали да остане в Snapchat. Брандът за продукти за красота, притежаван от базираната в Париж L’Oreal, заяви, че „нейните гледания в Snapchat значително са намалели“, но тя все още иска да се свързва със своите последователи.

Анализаторът на Citigroup Марк Мей препоръча продажбата на акции от компанията по-рано тази седмица, след като забеляза „значителен скок“ на негативните отзиви относно новия дизайн на приложението. Той очаква те да доведат до спад в потреблението, което ще засегне финансовите резултати.

Малко по-късно след публикуването на първия си туит, Кайли Дженър написа, че все пак още обича Snapchat.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още