IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трети Legoland ще се появи в САЩ след инвестиция за 350 млн. долара

Тематичният парк ще бъде разположен на около 100 км от Ню Йорк

16:37 | 26.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Трети тематичен парк Legoland в Северна Америка, посветен на популярните цветни детски блокчета, ще бъде построен в щата Ню Йорк с инвестиция за 350 млн. долара на британската Merlin Entertainments, съобщи компанията в четвъртък, цитирана от Ройтерс.

Паркът, посветен на една от любимите детски играчки, ще бъде построен в Гоушън, Ориндж Каунти, на около 100 км северозападно от Ню Йорк в зона с 23 млн. души население.

Merlin, която управлява атракции като музея за восъчни фигури Мадам Тюсо в Лондон, заяви, че се планира новият Legoland да стартира през 2020 г. и ще бъде отворен за посещения от април до ноември.

Той ще бъде построен заедно с хотел Legoland с 250 стаи, който ще бъде отворен през цялата година и ще бъде украсен със стотици модели Lego, направени от строителните блокчета.

Паркът, който ще се присъедини към останалите подобни в Калифорния и Флорида, се очаква да създаде над 1000 работни места, както и 800 позиции по време на строителството.

„Legoland New York е първият нов голям тематичен парк в северозападните Съединени щати от няколко десетилетия насам и е разположен на перфектно място за посетители от Ню Йорк, Бостън и Филаделфия и други места“, каза главният изпълнителен директор Ник Варни.

С 350 млн. долара това е най-голямата инвестиция в един парк досега и нашият трети Legoland Park в Северна Америка – най-големия пазар на тематични паркове и бранда Lego”, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още