IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Състоянието на Безос с нов рекорд след силното празнично представяне на Amazon

Ако ръстът на цената на акциите се запази и в петъчния ден, богатството му ще възлезе на 123 млрд. долара

12:00 | 02.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Състоянието на най-богатия човек в света Джеф Безос достигна нов връх по време на следборсовата търговия благодарение на компанията му Amazon, която отчете най-големия ръст на продажбите си за четвърто тримесечие от осем години насам. Това се дължи на доброто представяне през периода, в който влизат и важните за търговията коледни и новогодишни празници.

Така, ако ръстът на цената на акциите се задържи и в редовната сесия в петък, нетното му богатство в индекса на милиардерите на Bloomberg ще достигне 123 млрд. долара, посочва агенцията. Това е поредно повишение за милиардера, който от началото на годината забогатя със 17,4 млрд. долара. 

След края на борсовата сесия в четвъртък според индекса неговото състояние е 116,4 млрд. долара, като очакваното увеличение ще компенсира загубите му от 4,9 млрд. долара същия ден.

Рекордът идва след два бурни дни за мениджърите на технологичните компании. Състоянието на Марк Зукърбърг се увеличи с 2,5 млрд. долара в четвъртък, след като неговата компания Facebook Inc. също отчете силно четвърто тримесечие. Това е положително развитие за него след загубите в следборсовата търговия в сряда.

В същото време Лари Пейдж и Сергей Брин от Alphabet Inc. загубиха по 3 млрд. долара всеки след края на борсовата сесия в четвъртък. Това стана, след като отчетът на компанията им не отговори на очакванията на анализаторите заради повишените разходи по плащания на партньори, по-големите разноски за маркетинг и проблеми с YouTube. Акцията обаче успя да възстанови голяма част от понижението до затварянето на нюйоркската борса в 17 ч. местно време.

Пиер Омидяр завърши деня със загуба от 100 млн. долара, след като делът му в Paypal Holdings Inc. доведе до загуба от 400 млн. долара. В същото време обаче залогът му в EBay Inc. увеличи стойността си с 300 млн. долара. До промените се стигна, след като EВay представи плана си да използва услугите на холандската компания Adyen BV вместо тези на Paypal. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още