IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдят студиото, стоящо зад филма "Warcraft: Началото", за спам с SMS-и

Universal промотира новата си продукция посредством нежелани текстови съобщения, твърди ищецът

18:45 | 05.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Warcraft Facebook page</em></p>

Снимка: Warcraft Facebook page

Universal Pictures е заплашена от по-голямо колективно дело, след като потребител заведе иск срещу нея във Федералния съд във Флорида в четвъртък, пише Business Insider.

Чарли Фицджералд III съди студиото за нарушаване на Закона за защита на потребителите на телефони (TCPA), посочвайки, че екипът на Universal му е изпратил текстово съобщение без разрешение, пише Hollywood Reporter.

Фицджералд посочва, че текстът промотира новия филм на студиото „Warcraft: Началото” и включва линк към страницата на филма в сайта за билети Fandango. По думите на потребителя това съобщение се появява, въпреки че той никога не е предоставял номера си на Universal, нито е давал разрешение да му пишат или да му се обаждат.

По думите на Фицджералд номерът, от който е изпратен текстът, е собственост на Twilio – компания за облачни комуникационни услуги, която се занимава с маркетинг посредством текстови съобщения.

Фицджералд иска 500 долара обезщетение. Глобата за нанесените щети може да достигне 1 500 долара, ако бъде установено, че нарушението е умишлено, сочат разпоредбите на TCPA.

"Warcraft: Началото” е базиран на популярната едноименна видео игра. Лентата успя да спечели над 300 млн. долара в чужбина. Тя струва общо 160 млн. долара, но успя да спечели само 45 млн. долара на вътрешния пазар от премиерата си досега.

От Universal не са отговорили веднага на запитването за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още