IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Starbucks се изправя пред трудности със затварянето на локациите Teavana в САЩ

Най-големият оператор на търговски центрове в САЩ е завел дело срещу компанията за нарушени договори за наем

12:35 | 02.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската кафе верига Starbucks може би удря на камък с плана си да затвори всичките си 379 чаени къщи Teavana в САЩ до пролетта на 2018 г., коментира CNBC.

Simon Property Group – най-големият оператор на търговски центрове в САЩ, е завел дело срещу компанията миналия месец, твърдейки, че със затварянето на локациите Teavana, Starbucks нарушава договора за наем с компанията, посочва The Indianapolis Star.

Simon твърди в иска си, че Stabucks “поставя цената на акциите си над договорните си задължения, жизнеспособността на Simon и търговските му центрове, други търговци на дребно и клиентите, които разчитат на магазините Teavana”, съобщава Indy Star.

Starbucks реши да затвори локациите си Teavana, тъй като се отразяват негативно на резултатите, като поне 350 чаени къщи са ударени от по-слаб трафик. Около 78 от тези локации се намират в търговски центрове на Simon.

Starbucks не твърди, че Simon е нарушил някакъв [договор за] наем или че Starbucks не може да остане жизнеспособен, ако продължи да спазва обещанията си за наемите на локациите в търговските центрове на Simon”, се казва в иска. „Вместо това Starbucks просто вярва, че може да изкара повече пари, ако наруши договорите за наем, отколкото ако спази договорните обещания и задължения“.

Операторът на търговски центрова сега иска предварително и постоянно съдебно разпореждане, с което да не позволи на веригата кафенета да затвори чаените си къщи, преди да са изтекли договорите за наем.

Simon не са отговорили веднага на искането на CNBC за коментар. Starbucks обаче е заявила, че „подготвя отговор на иска и работи, за да реши този спор“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още