IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Starbucks иска да удвои продажбите си на храни в САЩ

Компанията залага на по-богато меню и алкохолни напитки

12:08 | 05.12.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Starbucks Corp. си постави за цел да удвои продажбите си на храни в САЩ през следващите пет години и да стане дестинация за вечеря с ястия и вино. Ходът показва желанието на компанията е да се превърне в нещо повече от верига кафенета, пише Wall Street Journal.

През последните няколко години Starbucks премахна думата “кафе” от своето лого и разшири предложенията си на храна извън традиционните си сладкиши за закуска.

По време на конференцията на инвеститорите ѝ в четвъртък, на която се очакваше фирмата да обяви плановете си за растеж през следващите пет години, Starbucks обяви, че  иска годишните ѝ приходи от продажбата на храни в САЩ да се удвоят до повече от 4 млрд. долара до фискалната 2019 г.

През тази година Starbucks завърши програмата си за пускане на нови предложения под формата на печени храни и сандвичи. Това подпомогна ръста на продажбите ѝ. Сега компанията планира да разшири и предложенията си за обяд, за да привлече клиенти в най-слабите по отношение на продажбите часове от деня. Освен това обмисля как да разшири менюто си от храни и алкохолни напитки.

В момента компанията има 32 заведения, които разполагат с подобни предложения, но иска да увеличи техния брой през следващите пет години до повече от 2700.

Някои от заведенията на Starbucks в Чикаго, Сиатъл, Портланд и Лос Анджелис предлагат малки порции сирена, зеленчуци и пица, както и десерти, бира и вино след 16 ч.

Фокусът върху храната идва в момент, в който Starbucks и други големи ресторантьорски вериги се опитват да стимулират продажбите си в САЩ, където растежът на новите заведения е ограничен. Веригите се опитват да привлекат клиентите с интересни предложения през деня. Taco Bell тази година започна да предлага закуска, което увеличи продажбите ѝ.

Starbucks планира да ускори своите услуги чрез възможността за поръчване и плащане през мобилни устройства, което ще позволи на клиентите да направят поръчката си още преди да са влезли в заведението. Очаква се приложението да бъде пуснато в Портланд, Орегон, скоро, а през следващата година и в цялата страна.

Starbucks все още има възможности за растеж Преди четири години компанията заяви, че до края на 2015 г. ще има повече от 1500 кафенета в Китай. Очаква се тя да постигне тази цел през следващите няколко седмици и да обяви, че до 2019 г. планира заведенията ѝ в азиатската страна да станат 3000. Като цяло компанията планира да удвои заведенията си в Азия, извън Китай и Япония, до повече от 4000 през следващите пет години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още