IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Square е преговарял за покупката на Tidal

Джак Дорси има амбиции да изгради Square в много по-широка компания, съставена от самостоятелни, допълващи се услуги

22:50 | 24.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Square Inc., компанията за цифрови разплащания, ръководена от Джак Дорси, е провела разговори за придобиване на услугата за поточно предаване на музика Tidal като част от стремежа си към диверсификация, предава Bloomberg, цитирайки  запознат със ситуацията източник.

Дорси е обсъдил потенциална сделка с Джей Зи, рапъра и музикален магнат, който придоби Tidal за 56 млн. долара в началото на 2015 г., твърди източникът, който е поискал да не бъде идентифициран, тъй като разговорите са частни. Преговорите може и да не приключат със сделка.

Square отказва категорично коментар, докато от Tidal въобще не са отговорили на искането за коментар на Bloomberg.

Книжата на Square са почти без промяна днес на ниво от 230,77 долара за акция, а до сряда отчитат годишен ръст от 270%.

Tidal, който стартира през 2014 г., се бори да не изостава от други стрийминг услуги, включително Spotify Technology SA и Apple Music. Собствената музика на Джей Зи е примамка за платформата, но той върна песните си на Spotify през миналата година - повдигайки въпроси за здравето на Tidal. Услугата не съобщава данни за абонати, откакто заяви, че е имала 3 милиона плащащи клиенти през 2016 г.

Междувременно Дорси има амбиции да изгради Square в много по-широка компания, съставена от самостоятелни, допълващи се услуги. Двата основни продукта на Square, Square Seller и Cash App, вече работят донякъде поотделно в рамките на Square Inc., всеки със своя собствена „преднина“ в мениджърския екип. Смята се, че Дорси, който е прекарал повече от четири години в борда на Walt Disney Co., си представя, че Square също ще притежава колекция от бизнеси под един корпоративен чадър.

Дорси бе заснет през август в Хамптънс с Джей Зи и съпругата му Бионсе, а след това отново през декември с двойката и актьора Шон Пен на плаж в Хавай.

Сред собствениците на Tidal са близо две дузини високопоставени артисти, включително Бионсе, Алиша Кейс, Мадона, Риана и други, според уебсайта му. Услугата е достъпна в 53 държави и предлага над 60 милиона песни и 250 000 видеоклипа.

Услугата се опита да използва силата на своите звезди, за да предложи преживявания, които допълват музиката си. Това включва шоуто на Риана в Париж, което беше излъчвано за членове на Tidal, както и благотворителни концерти на Джей Зи и съпругата му Бионсе.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още